Dutch festival of magic

Dutch festival of magic - congres

Donderdag 30 mei t/m zaterdag 1 juni 2019 is Evert van Asselt van de partij op het Dutch festival of magic. Dit landelijke congres in combinatie met Nederlandse kampioenschappen goochelen, wil ook hij als magisch entertainer natuurlijk niet missen.

Waarom dit congres bezoeken

Zoals u al eerder kon lezen bij de tips om goochelaar te worden, is het ook noodzaak dat wanneer u goochelaar bent, ook dan regelmatigDutch festival of magic - congres vernieuwd, nieuwe trucs leert, cursussen volgt en congressen bezoekt. Hier valt namelijk vaak veel te zien, leren en dus genoeg van op te steken. Dat is dan ook één van de redenen dat Evert van Asselt het congres Dutch festival of magic 2019 bezoekt. Daarnaast is hij hier ook nog te vinden met een aantal eigen trucs bij één van de stands van de goochelwinkels.

Wat is het Dutch Festival of magic?

U heeft al gelezen dat het Dutch festival of magic een congres is in combinatie met kampioenschappen goochelen. Dit wordt georganiseerd door de NMU (Nederlandse Magische Unie). Dit is de overkoepelende organisatie van alle goochelclubs.
Het festival bestaat o.a. uit:

  • Het NMU Nederlands Kampioenschap Goochelen 2019;
  • De Internationale NMU Hans Klok Trophy Competitie voor jonge goochelaars (t/m 18 jaar);
  • Lezingen en workshops
  • Een galerie met goochelwinkels;
  • Een schitterende internationale show op vrijdagavond;
  • Een open dagdeel op de middag van Hemelvaartsdag, waar iedereen die van goochelen houdt gratis toegang heeft tot een deel van de activiteiten, zoals de goochelwinkels, demonstraties en goochelaars die geïnteresseerden wegwijs kunnen maken in de nationale en internationale goochelwereld.

Dutch festival of magic - congres Blackpool Magic ConventionEr komen ongeveer 250 goochelaars naar dit festival. Genoeg magische entertainers om mee te netwerken, maar ook om een leuke tijd mee door te brengen.

Blackpool Magic Convention in het klein

Het Dutch festival of magic is vergelijkbaar met Blackpool Magic Convention, maar dan in het klein. Blackpool is het grootste goochelcongres van de wereld. U vindt er zo’n 3500 goochelaars, waaronder ook Evert. Hij is in februari 2019 ook naar Blackpool geweest met een groep goochelaars van zijn goochelclub Gonga. Hij heeft hier een paar hele leuke dagen gehad, maar bovenal ook veel van opgestoken. Dit festival bestaat o.a. uit:

  • De nieuwste trucs, boeken en effecten die te koop zijn voor goochelaars;
  • Lezingen van bekende goochelaars;
  • Alle ins en outs op het gebied van presentatie, inclusief technieken.

Evert kan Blackpool Magic Convention alle goochelaars aanraden. Niet alleen voor nieuwste trucs en voor eigenDutch festival of magic - gezelligheid tijdens Blackpool Magic Convention ontwikkeling maar ook voor de gezellige sfeer. Goochelaars onder elkaar met magische humor. Dat is altijd een feestje natuurlijk.

Ontwikkelen en genieten

Het is natuurlijk een rijkdom wanneer u van uw hobby uw werk kunt maken. Dit is bij Evert van Asselt zeker het geval en daarom ziet hij dit congres ook bijna als een feestje. Hierdoor kan hij zich blijven ontwikkelen met zijn trucs en shows, door o.a. de lezingen en workshops tijdens dit weekend. Maar daarnaast is het ook puur genieten. Het netwerken met de collega- goochelaars, het bezoeken van de show en de kampioenschappen. Dit alles maakt dat Evert het bijna ziet als een weekendje ertussen uit. Hij vertelt u binnenkort uiteraard graag meer over zijn ervaringen tijdens dit weekend.

Heeft u vragen over deze congressen? Laat dan een berichtje achter onder dit bericht, of neem vrijblijvend contact met Evert van Asselt op. Ervaringen zijn natuurlijk ook altijd welkom hieronder.

Write a comment