Favoriete goochelaars van Evert van Asselt

Favoriete goochelaars van Evert van Asselt - Evert van Asselt

Evert krijgt vaak de vraag wat zijn voorbeelden zijn op het gebied van goochelen en waar hij zijn inspiratie uithaalt. Daarom zetten we deze keer de favoriete goochelaars van Evert van Asselt voor u op een rijtje.

Favoriete goochelaars van Evert van Asselt
Shoot Ogawa

Shoot Ogawa is een goochelaar uit Tokyo. Vanaf zijn tiende was hij al geïnteresseerd in magie. Hij is in Japan entertainer voor bedrijven en ook te zien op televisie. Zijn meest bekende trucs zijn de Ninja Rings en de Muscle Pass. Deze introduceerde hij bij Amerikaanse goochelaars. Hij heeft ook verschillende prijzen gewonnen in Amerika.

Eric Chien

Eric Chien goochelt met munten en heeft hiermee veel indruk gemaakt bij munt- goochelaars over de hele wereld. Hij heeft vele jaren gewerkt aan verschillende munttechnieken voor hij zijn werk naar buiten bracht. Wat hij doet lijkt op cameratrucage maar dit is het niet en het werkt allemaal zonder gimmicks en 1 munt.

Gregory Wilson

Deze Amerikaanse goochelaar is gespecialiseerd in tafel goochelen (close- up magic). Hij is regelmatig te zien in het Magic Castle in Hollywood, maar ook bij grote zakelijke evenementen over de hele wereld. Hij heeft bijgedragen aan een groot aantal tijdschriften en boeken over het uitvoeren van magie.

Etienne Pradier

Deze Franse goochelaar is geboren in 1965. Hij groeide op in Frankrijk en deed op zijn achttiende geen eindexamen, maar hij ging mode studeren in Parijs. Hij studeerde hier een jaar later in af en kreeg een contract bij het bedrijf Biscote Paris en Z. Victory – Tara Jarmon. Hij ontmoette o.a. David Copperfield in de beroemde winkel Mayette Magie Moderne. Hij liet hem kennismaken met de kunst van de magie. Daarna volgde hij lessen bij grootmeester Peter Édernac en ging hij door met trainen nadat hij in 1991 naar Engeland vertrok, toen hij naar Eastbourne verhuisde. In het jaar 2000 ging het hard met zijn carrière als magician. Hij sleepte de ene na de andere prijs binnen waarbij hij werkte met verschillende illusies.

David Stone

David Stone kwam pas op 19- jarige leeftijd bij toeval in aanraking met goochelen via een schoolvriend. Hij is zich gaan verdiepen in goochelen en de kunst van het kaarten manipuleren en sleepte nog geen vier jaar later zijn eerste prijs binnen tijdens de Franse goochelkampioenschappen. Doordat David de Franse goochelaar Stéphane Jardonnet ontmoette, kwam zijn carrière in een stroomversnelling. Hij produceerde een video met David in de hoofdrol (Basic Coin magic vol.1). Deze video werd de allereerste Franse goochelproductie, die verkocht werd op de Amerikaanse markt en met meer dan 28.000 verkochte exemplaren in 40 landen was deze video dan ook een ware bestseller. Mede dankzij deze video kreeg David Stone heel wat erkenning in de wereld van de professionele goochelaars.

Hans Klok en David Copperfield

Ook Hans Klok en David Copperfield zijn favoriete goochelaars van Evert van Asselt. U leest meer over deze twee goochelaars bij bekende goochelaars.

Zo heeft Evert dus ook voorbeelden en favoriete goochelaars, waardoor hij wordt geïnspireerd. Mede hierdoor blijft hij zich ontwikkelen en zijn publiek verrassen met zijn goocheltrucs.

Write a comment