Bekende goochelaars

Bekende goochelaars rob en Emiel

Er zijn verschillende bekende goochelaars. Ze hebben allemaal hun eigen genre en dus ook verschillende soorten goochelen. Hieronder vindt u een aantal bekende goochelaars met meer informatie over hen.

Bekende goochelaars
Hans Klok

Wie kent hem niet: Hans Klok. Het is één van de beste illusionisten ter wereld en staat bekend als de snelste goochelaar ter wereld. Hij is op zijn tiende begonnen met goochelen nadat hij een goocheldoos had gekregen voor zijn verjaardag. Net als Evert van Asselt is hij begonnen met optredens voor vrienden. Vervolgens ging hij het podium op en wist hij verschillende prijzen in de wacht te slepen. Hierna volgende de grotere optredens op televisie, die zelfs internationale televisiezenders halen. Ondertussen vervovert Hans heel de wereld en inmiddels heeft hij zijn eigen show in Las Vegas.

Victor Mids

U kent hem vast wel van televisie: de niet praktiserende arts en illusionist Victor Mids. Hij brengt illusie en wetenschap op een unieke manier samen en heeft in menig huiskamer al vraagtekens opgeleverd, wanneer hij op televisie verscheen. Hij is misschien wel het bekendst van het programma MINDF*CK. Dit is een populair-wetenschappelijk illusieprogramma waarin Victor Mids bekende en onbekende Nederlanders onverklaarbare illusies toont.

Dynamo

Dynamo is een Brits goochelaar, die bekend is van zijn programma dat wordt uitgezonden door Discovery Channel: “Dynamo: Magician Impossible”. In dit programma reist hij de wereld rond en laat hij allerlei verschillende goocheltrucs zien. Dynamo is trouwens niet zijn echte naam, dat is Steven Frayne. Hij is geboren in West Yorkshire en leerde het goochelen van zijn grootvader. In zijn shows verwerkt Dynamo elementen als dans en hip-hop. De goochelaar geeft ondanks zijn darmzieke “Ziekte van Crohn” verschillende en spetterende optredens en shows. Hierin laat hij mensen echt versteld staan, wanneer hij een telefoon in een bierflesje laat verschijnen, of kaarten laat vliegen.

David Copperfield

David Copperfield wiens echte naam David Set Kotkin is, is een wereldberoemde Amerikaanse illusionist van Joodse afkomst. Op 12- jarige leeftijd is David begonnen met goochelen en op zijn 16e gaf hij al goochelles aan de universiteit van New York. In 1982 maakt hij deel uit van Project Magic, een rehabilitatieprogramma om gehandicapte kinderen weer bepaalde dingen aan te leren. Hij werd bekend door o.a.:

  • Door de Chinese Muur te lopen;
  • Het Vrijheidsbeeld in New York te laten verdwijnen;
  • Zichzelf doormidden te zagen;

David stond in 2003 met een inkomen van 57 miljoen dollar, op de 10de plaats van de meest verdiende beroemdheden ter wereld.

Rob en EmielBekende goochelaars Rob en Emiel 2

Rob en Emiel verweven al jaren magie, cabaret, verwondering en humor samen in hun eigen theatershows en op evenementen. Zij hebben met hun acts al verschillende prijzen gewonnen. Zo wonnen zij op het NK- magic  als duo 8 keer goud in drie verschillende categorieën, kregen zij een eervolle onderscheiding voor hun komische presentatie en wonnen zij de Grand Prix, de hoogst haalbare Nederlandse magic-award, waarmee zij officieel Nederlands kampioen werden! Zij treden op over de hele wereld van Australië tot Thailand en wellicht heeft u ze ook al eens gezien in bijvoorbeeld “De Wereld Draait Door” op televisie.

Write a comment