Tips voor nieuwe ballonfiguren

Tips voor nieuwe ballonfiguren - Ballonfiguur gemaakt door ballonartiest Evert van Asselt

Een tijdje geleden gaf Evert tips voor nieuwe goocheltrucs. Als goochelaar is het immers belangrijk dat u zich blijft ontwikkelen en is vernieuwing voor optredens en shows regelmatig nodig. Dit geldt ook voor ballonartiesten. Het is ook dan belangrijk om regelmatig nieuwe balloncreaties te leren maken, zodat het publiek verrast blijft. Dat kan met o.a. deze tips voor nieuwe ballonfiguren.

Ballonnen als lego

Evert legt het werken met ballonnen uit, als het werken met lego. Hier kunnen ook de mooiste creaties van gemaakt worden. Het is hierbij alleen Tips voor nieuwe ballonfiguren - ballonfiguren gemaakt door Evert van Asseltwel zaak dat u weet hoe u dit moet gebruiken. Bij lego zijn er ook verschillende vormen, materialen en technieken. Dit is bij ballonnen net zo. Er zijn verschillende soorten ballonnen om mooie balloncreaties mee te maken, zoals:

  • Ballonnen van dik materiaal;
  • Ballonnen van dun materiaal;
  • Korte ballonnen;
  • Lange ballonnen.

Hierdoor kunt u spelen en variëren qua grote, waardoor ook verschillende figuren gecreëerd kunnen worden. Daarnaast zijn er natuurlijk de basistechnieken, die u moet beheersen. Wanneer u deze beheerst en weet hoe u ze moet gebruiken en inzetten, kunt u alles maken wat u maar wilt. En natuurlijk wat uw publiek wilt.

Basistechnieken leren

Basistechnieken kunt u leren via cursussen of bij een ballonnenclub. Evert zelf is lid van Twister. Deze oudste ballon vereniging ter wereld, verzorgt kleinschalige bijeenkomsten waarbij een instructeur een lezing geeft. Deze instructeurs komen overal vandaan. Niet alleen uit Nederland maar echt van over heel de wereld. Zij vertellen over hun ervaringen en Tips voor nieuwe ballonfiguren - ballonfiguur gemaakt door Evert van Asseltgeven tips voor nieuwe ballonfiguren en over het werken met ballonnen. De bijeenkomsten zijn voor het overgrote deel voor het maken van mooie ballon creaties. Met duidelijke stap voor stap instructies worden verschillende figuren gemaakt door de instructeur waarbij een aantal hands-on meegemaakt kunnen worden door onze leden. Uiteraard is er dan ook de mogelijkheid voor het stellen van vragen. U leert dus iedere keer iets bij en ontmoet collega- ballonartiesten waar u ook ervaringen mee uit kunt wisselen.

Stilstand is achteruitgang

Ook hier geldt: stilstand is achteruitgang. Als ballonartiest is het ontzettend belangrijk dat u blijft oefenen, vernieuwen en ontwikkelen. Probeer regelmatig nieuwe ballonfiguren uit en speel met de verschillende technieken, maar ook met de verschillende kleuren. Hierdoor krijgt u de mooiste creaties, waardoor uw publiek ook verrast blijft. Wanneer mensen u bij een tweede optreden zien, blijven zij geboeid wanneer u hier weer nieuwe en andere balloncreaties laat zien.

Samenvattende tips voor nieuwe ballonfiguren

Kort samengevat zijn dus een aantal dingen belangrijk wanneer u nieuwe ballonfiguren wilt leren maken:

  • Maak gebruik van verschillende ballonnen;
  • Leer en beheers de basistechnieken;
  • Volg een cursus of sluit u aan bij een ballonnenclub;
  • Blijf oefenen en ontwikkelen.

Wanneer u deze tips volgt kunt u de mooiste balloncreaties blijven leren en maken. Succes!

Write a comment