Verschillende soorten goochelen

Verschillende soorten goochelen

Goochelen is een breed begrip. Evert van Asselt verzorgt bijvoorbeeld table magic, maar ook kindershows en een centrale goochelshow. In iedere act of show zitten verschillende onderdelen. En zijn namelijk verschillende soorten goochelen. Welke soorten er allemaal zijn vindt u hieronder terug.

Illusies

Illusionisten maken gebruik van illusies. Beter kunnen we zeggen gezichtsbedrog. Het oog neemt iets waar maar door de hersenen wordt het anders geïnterpreteerd. Een voorbeeld waarbij u dit ziet in de goochelwereld en die iedereen wel kent is Hans Klok. De bekende grote kist met 10 zwaarden erdoorheen is een goed voorbeeld van een illusie. Dit soort magisch entertainment zorgt vaak voor groot spektakel en mensen vergeten het niet snel.Verschillende soorten goochelen - illusie - kindershow Evert van Asselt

Stage Magic

Stage Magic behoort ook tot een van de verschillende soorten goochelen. Het gaat hierbij om acts op het podium. U kunt hierbij denken aan overweldigende acts op de planken, maar het kan ook een show zijn waarbij er met kaarten gewerkt wordt en er interactie is met het publiek. Dit is een heel breed soort in het goochelen en bevat vaak meerdere elementen, wat het zo boeiend maakt en tevens erg leuk om te aanschouwen.

Close- up magic

Misschien wel 1 van de boeiendste soorten goochelen is close- up magic. Het is magisch entertainment op de vierkante centimeter. Het gebeurt allemaal onder de neus van de toeschouwer, welke ter plekke verbouwereerd met tig vragen staat toe te kijken. Een voorbeeld hiervan is het tafel goochelen. Let hierbij altijd op uw portemonnee, want voor u het weet heeft de magische entertainer deze al in zijn handen, of in zijn zakken i.p.v. in uw eigen zak.

Mentalisme

Mentalisme is de amusementsvorm waarbij de entertainer / artiest (de mentalist) de illusie wekt dat hij / zij over buitengewone mentale vaardigheden en vermogens beschikt. Het Verschillende soorten goochelen in de show van Evert van Asseltkan hierbij bijvoorbeeld gaan om gedachten lezen of bepaalde voorspellingen. Mentalisme is eigenlijk de kracht van illusie en de trucs hebben altijd te maken met (uw) gedachten. Het gaat hierbij dus wel iets verder dan “de juiste kaart trekken”. Het zijn vaak dusdanige trucs, dat u zich nog dagen afvraagt, hoe dit toch kan. Kortom boeiend magisch entertainment.

Hypnose

Ook hypnose is een onderdeel van verschillende soorten goochelen. Bij deze magische act wordt u in trans gebracht, een soort wakkere slaap. Wanneer dit in een show is verwerkt is er zeker veel interactie. Vaak wordt iemand uit het publiek gehypnotiseerd. Sommige mensen vinden dit ook een beetje eng en zullen dit soort goochelen minder snel bezoeken, dan de andere soorten.

Parlour Magic

Parlour Magic ziet u in een goochelshow in kleine setting. Het wordt voor een groter publiek gespeeld dan de close- up magic, maar voor een kleiner gezelschap dan een show of voorstelling. Hierdoor is er veel interactie, komen er verschillende magische trucs in voor en het valt bij het publiek vaak zeer goed in de smaak.

Dit zijn de verschillende soorten goochelen. In bijvoorbeeld een show ziet u vaak meerdere soorten terug. Dit maakt het ook boeiend en veelzijdig. Het is daarom dat de shows van Evert ook erg succesvol zijn. Ze zitten boordevol interactie, amusement en uiteenlopende magische trucs. Eigenlijk alles wat een goede goochelshow hoort te bevatten.

Write a comment