Tips om goochelaar te worden

Tips om goochelaar te worden - magician Evert van Asselt

Vorige keer gaf Evert antwoord op de vraag “Hoe word je een goochelaar“. Hier kon je lezen hoe hij zijn carrière is begonnen en een echte goochelaar / magician entertainer is geworden. Het is vaak erg leuk om te zien en te horen hoe mensen dit vak fascineert en dat ze overwegen goochelaar te worden, of ook van hun hobby hun beroep willen maken. Dit keer lees je dan ook wat algemene tips om goochelaar te worden.

Tips om goochelaar te worden

Zoals Evert al vertelde is het zaak om fanatiek te blijven oefenen en trainen. Wanneer je van je hobby je beroep wilt maken, is blijven oefenen tot je er als het ware bij neervalt echt nodig. Maar laten we bij het begin beginnen.

Tip 1: Koop een goochelset

In een goochelset vind je de basis voor trucs. Ook zitten er vaak allerlei aanvullende attributen bij om (nieuwe) trucs mee te leren en uit te voeren. Tips om goochelaar te worden - goocheldoosBegin klein en koop niet direct een hele uitgebreide set. Zeker wanneer je start zou je door de bomen het bos (of door de trucs de goochelshow) niet meer zien. Ook zit hierin veel verschil in prijs en is een uitgebreidere set uiteraard duurder. Wel is het verstandig om een originele set te kopen en geen tweedehands. Wanneer je een tweedehands koopt, ontbreken er soms dingen of zijn bepaalde onderdelen stuk. Dit is zeer frustrerend wanneer je gaat oefenen.

Tip 2: Bezoek shows en kijk naar optredens

Het leukste is trucs te bekijken, hetzij live of hetzij op tv. Je komt er natuurlijk vaak niet achter hoe de trucs die je ziet precies in zijn werk gaan, maar het kan zeer inspirerend werken. Je doet er wellicht weer ideeën door op, die je zelf gaat uitwerken of misschien wel een eigen draai aan kan gaan geven, waardoor je je eigen unieke truc creëert.
Wanneer je naar een show gaat is er soms ook de mogelijkheid om de goochelaar na afloop te spreken. Soms geeft hij je wel eens tips, wanneer je kenbaar maakt dat je ook goochelaar wilt worden. Doe hier zeker je voordeel mee.

Tip 3: Lid worden van een goochelclub

Wanneer je lid wordt van een goochelclub ontmoet je collega- goochelaars. Je kunt onderling informatie en trucs uitwisselen en van elkaar leren. Evert is zelf lid van Gonga. Via de goochelclub kun je vaak ook naar goochelcongressen, waar je veel van opsteekt. Vaak worden hierbij ook wedstrijden georganiseerd. Het is niet alleen heel leuk hier zelf aan mee te doen en jezelf een doel te stellen, maar ook inspirerend om anderen bezig te zien.

Tip 4: Vingervlugheid en presentatie trainen

Het is in de goochelwereld heel belangrijk: vingervlugheid. Dit is dan ook echt iets wat je veelvuldig moet trainen. Zeker wanneer je echt wil gaan optreden. Wat daarnaast ook belangrijk is om te trainen voor een optreden is je presentatie. Je moet je publiek kunnen toespreken, kunnen animeren en interactie is hierbij ook erg belangrijk. Presentatie is dus ook een heel belangrijk onderdeel nTips om goochelaar te worden - vingervlugheid trainen met kaartenaast de goocheltrucs. Een bezoek aan een presentatiecoach, die je tips en trics geeft is hierbij ook een goede tip.

Tip 5: Klein beginnen met optreden

Wanneer je genoeg trucs onder de knie hebt en je hebt aan je presentatie gewerkt, kun je beginnen met een optreden. Doe dit klein. Start eens bij bekenden op bijvoorbeeld een verjaardag. Wanneer dit goed gaat kun je bijvoorbeeld eens bij je sportvereniging optreden. Van het ene optreden komt vaak het andere, want de mond-op-mond-reclame gaat vaak hard wanneer je optreden succesvol wordt ontvangen. Je kunt er dan op lange termijn je beroep van maken.

Wanneer je deze tips om goochelaar te worden opvolgt, kom je al een aardig eindje op weg. Heel veel succes en vooral niet vergeten: blijven oefenen met veel plezier!

 

 

 

 

Write a comment