Hoe word je een goochelaar

Hoe word je een goochelaar - Evert van Asselt
De meest gestelde vraag

Het is misschien wel de meest gestelde vraag aan Evert tijdens zijn optredens. Hoe word je een goochelaar? Zeker kinderen, zowel jongens als meisjes,  zijn tijdens optredens helemaal gefascineerd en willen ook goochelaar worden. Maar ook volwassenen zijn vaak nieuwsgierig hoe Evert hier nu toch zijn beroep van heeft kunnen maken. Net als bij alle andere beroepen, word je niet zomaar goochelaar…

Oefenen met een goocheldoos

Zoals je wellicht al hebt gelezen over Evert van Asselt, was hij van kinds af aan al bezig met goochelen en entertainen. Op zijn vierde raakte hij gefascineerd door een ballonenclown en ging zich verdiepen in deze creatieve en magische wereld. Voor zijn verjaardag kreeg Evert een goocheldoos en ging hier druk mee aan het oefenen. Hij wist namelijk al gedeeltelijk het antwoord op de vraag: hoe word je een goochelaar? Namelijk veel oefenen, want oefening baart kunst. En ook al op jonge leeftijd was het bijHoe word je een goochelaar - goocheldoos - evert van asselt Evert zo: wat hij wilde, daar beet hij zich in vast om zo zijn doel te bereiken. Iets wat je in zijn huidige uiteenlopende optredens nog steeds terugziet. Want ook al ben je eenmaal goochelaar, je moet blijven oefenen en het vergt veel zelfdiscipline.

Les volgen van een goochelaar

Evert wist het echt helemaal zeker: hij wilde goochelaar worden! Hij had de trucs uit zijn goocheldoos inmiddels wel onder de knie, maar wilde natuurlijk nog veel beter worden en meer weten. WanneHoe word je een goochelaar - trucs blijven oefenen - evert van Asselter je een goede goochelaar wilt worden is het dan ook het beste om (privé) goochel les te nemen. Ook Evert ging op les, bij goochelaar Jaap den Ouden. Dit waren niet zomaar een paar lesjes, want hij heeft hier lessen gevolgd van zijn elfde t/m zijn zestiende jaar. Het begon dus echt serieuze vormen aan te nemen. Het was inmiddels een uit de hand gelopen hobby waarbij Evert vastberaden was hier zijn werk van te maken.

Zelfdiscipline

Het is misschien bij een heleboel beroepen belangrijk, maar ook zeker voor een goochelaar: zelfdiscipline. Je moet blijven oefenen, blijven bijscholen en er zelf veel in investeren. Bij Evert ging en gaat dit heel goed. Doordat dit zijn jongensdroom was die hij heeft waargemaakt en het van zijn hobby zijn beroep is geworden is het iedere keer weer een feestje nieuwe dingen te leren en hier tijd in te steken d.m.v. oefenen om het succesvol uit te voeren. Zelfstandig en steevast oefenen en blijven volhouden, als het even niet lukt, is hierbij dus wel nodig.

In het kort

Als we het in het kort op een rijtje zetten kunnen we eigenlijk stellen dat het volgende heel belangrijk is om een goochelaar te worden:

  • Oefenen met trucs en een goocheldoos en hierbij makkelijk beginnen;
  • Les volgen bij een goochelaar;
  • Het hebben van zelfdiscipline;
  • Altijd verder leren en oefenen.

En eigenlijk geldt: om een droom te laten slagen, moet je er met zoveel passie in geloven en voor gaan, dat het werkelijkheid wordt!
Dit is in het kort hoe Evert Goochelaar is geworden. Lees hier nog meer algemene tips om goochelaar te worden.

Write a comment